10 PREGUNTES PER A PARES I MARES a l’inici de curs

info@labonaeducacio.cat
Les preguntes són importants: faciliten la reflexió i la presa de consciència (allò que anomenem “adonar-se del problema”). Només així és possible començar a imaginar com volem que siguin les coses en un futur millor, dibuixar el camí que ens porta fins aquest ideal i dur a terme les accions per aconseguir avançar cap a l’objectiu desitjat.
preguntas.jpg
A inicis d’un nou curs escolar, proposem a pares i mares algunes reflexions sobre la seva relació amb l’escola.
1. És l’educació del vostre fill/a –a casa i a l’escola- una prioritat en la vostra vida? En sou consequents a l’hora d’organitzar-vos el dia? És conscient d’aquesta prioritat l’empresa per a la que treballeu?
2. Teniu un model clar d’educació familiar compartit entre els dos membres de la parella? Coopereu entre vosaltres com a socis de la relació família-escola?
3. Coneixeu a fons, amb informació real –no “de carrer”-, quin és el projecte pedagògic i el funcionament de l’escola del vostre fill/a?
4. Compartiu aquest projecte pedagògic? “Porteu la samarreta” de l’escola? Us sentiu identificats amb la seva manera de fer i de ser?
5. Us interesseu per l’actitud, la conducta i els valors del vostre fill/a a més a més de preocupar-vos pels seus resultats acadèmics? Com mostreu aquest interès perquè tant el vostre fill/a com els seus mestres ho tinguin ben clar?
6. Sabeu com encaixa el vostre fill/a en el grup? Parleu amb ell sobre com es sent a l’escola, a la classe, amb els amics? Coneixeu com és el clima de l’escola?
7. Formeu part d’una escolar propera? Teniu accessibilitat al centre, les famílies?
8. Esteu convençuts que la participació de les famílies a l’escola és un dret però també és un deure, una responsabilitat i una necessitat? Podeu concretar quines són les vostres formes de participació a l’escola?
9. Compartiu, família i professorat (especialment el tutor/a) la convicció que la vostra col·laboració és ja una eina educativa?
10. Ets conscient que, com a pare o mare, et cal formació? Quines accions portes a terme per formar-te?
Des del coaching no tenim respostes, però podem acompanyar-vos en el vostre procés de millora si us decidiu millorar allò que de ben segur ja feu molt bé.
info@labonaeducacio.cat
facebook.com/bonaeducacio
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s