COACHING PER A PYMES i EQUIPS DE TREBALL

l'unione fa la forza

MOLT MÉS QUE LA SUMA DE LES PARTS

Sempre hem sabut que un grup és alguna cosa més que la suma de les seves parts o components. Passa en les colles d’adolescents, en les associacions i també en els equips de treball i en les empreses. Més enllà d’una simple agrupació de persones que tenen formacions, talents, habilitats i objectius individuals; un equip –ja sigui una colla d’amics o un departament empresarial- és també un sistema de relacions, valors i objectius compartits.

Antigament pensàvem que un bon equip funcionava , sobretot, si hi havia bona relació o fins i tot “amistat”entre els seus membres i per això les empreses organitzaven trobades, activitats lúdiques i els coneguts afterworks. Ben aviat però, especialment en el món empresarial, va quedar clar que un grup d’amics no sempre és un bon grup de treball; encara més, sovint és precisament l’amistat la que impedeix prendre decisions, dir-se les coses i desencallar dificultats. La dita popular explica que “qui té negocis amb amics o familiars, perd el negoci, els amics i els familiars”.

MÉS ENLLÀ D’UNES BONES RELACIONS SOCIALS


Avui, sense menystenir la importància de les relacions socials, l’amistat, o els lligams familiars, sabem que els equips de treball que s’edifiquen sobre:

  1. valors compartits,

     2. objectius comuns

     3. i relacions sinceres i afectuoses,

són capaços de mantenir-se units i aconseguir grans fites tant a nivell personal com a nivell col·lectiu. Més enllà de les relacions personals, hi ha empreses que saben construir una identificació amb uns valors. Són empreses amb una visió.

CREANT UNA VISIÓ, COMPARTINT UNS VALORS


El coaching per a petites i mitjanes empreses o per a equips de treball és el procés d’acompanyament en la identificació dels objectius comuns a través d’accions que fomenten la cooperació, la millora de les relacions personals i la revisió dels processos de treball.

El coaching d’equips i empreses és un procés vivencial i pràctic, molt connectat amb el que cada grup és i necessita. Un procés especialment dissenyat perquè cada equip descobreixi, defineixi, desenvolupi i construeixi els seus valors i els principis que guiaran la seva feina.

A més de treballar la creació d’equips i d’establir les regles de treball, un coach facilita que s’ aprofundeix en la cohesió i la unitat dels treballadors millorant la confiança, la comunicació i el lideratge.

El procés de coaching per a pymes i grups de treball es centra en:

a) La construcció d’un equip al voltant d’uns mateixos valors que siguin inspiradors per a tots els membres i que proporcionin impacte en el client.


b) L’establiment d’estratègies i procediments constructius per a resoldre contradiccions, tensions i conflictes


c) La definició del sentit i propòsit de l’equip/empresa per acompanyar l’organització en entorns difícils sense perdre el valor diferencial.

En la seva etapa com a entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola va afirmar: “individualment són increïbles, però junts són insuperables”. Els resultats van quedar enregistrats en la història.

info@labonaeducacio.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s