FILOSOFIA, MINDFULNESS & COACHING PER A L’ESTIU

Radio

Per començar: Descartes

Deia DESCARTES: “Bona part de la vida m’he preocupat de problemes que mai no han arribat a passar”. Pensem-hi.

En efecte, els humans generem estímuls i vivències que només passen en la nostra ment i que no es corresponen amb la realitat; vaja, que mai arriben a passar.

Per continuar: Hume

De la nostra vivència personal i del conjunt d’emocions passades que tenim associades a les nostres experiències, inferim pors, preocupacions i, gairebé sense volver-ho, avancem l’estrès, la tensió i el bloqueig de cara a situacions futures que encara no s’han produït però que creiem fermament que poden arribar a donar-se (David Hume ja deia que el passat no és font de coneixement per al futur).

Què fem aleshores? Instal·lem aquestes preocupacions en el subconscient i activem un innecessari estat d’alerta; digueu-li ANGOIXA, POR o ESTRÈS. Som hipocondríacs inconscients.

I per acabar: Nietzsche

Sabeu? La neurociència ha demostrat que el cervell reacciona exactament igual davant les amenaçes reals (imaginem que algú ens ataca) que davant les amenaces imaginàries o imaginades (potser perdo la feina, potser em deixen..).  A nivell neurològic, la resposta és la mateixa: alarma permanent, estrès, tensió arterial, cortisol… Ja ho deixa NIETZSCHE que les conviccions són més enemigues de la veritat que la mentida.

I si hi posem SENTIT COMÚ?

Què us semblaria ocupar-nos de les coses quan passen (ni abans, ni després)? Com us sentaria una alimentació sana i equilibrada? Creieu que us faria bé una estona d’esport o una bona xarxa de relacions socials?
RECUPEREM EL CONTROL. Si no hi ha amenaça, no ens fem el mal favor d’anticipar-la l. Practiquem una estona de meditació (mindfulness) per accpetar la realitat com és sense jutjar-la, ni anticipar-la. Revisem les nostres creences i anticipacions. Compartim el que ens angoixa amb els amics tot fent un cafè i gaudim de la vida.

info@labonaeducacio.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s