COACHING & HABILITATS

“L’ésser humà és un corda suspesa entre l’animal i el superhome, una corda damunt d’un abisme.”

Friedrich Nietzsche (1844-1900)

20141118192423-brave-enough-vulnerable.jpeg

DES DE LA VULNERABILITAT…

Afirma Joan-Carles Mèlich , professor de Filosofia de l’Educació a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) que hi ha una diferència fonamental entre “allò que ens passa” i els “esdeveniments”.

Al llarg d’un dia ens “passen” moltes coses (imagineu-vos al llarg dels anys!) però de tant en tant, la vida se surt del guió, d’allò que estava previst, fins i tot d’allò que era imaginable i ens aboca a l’abisme de l’inesperat. Els esdeveniments marquen un abans i un després en la nostra trajectòria. Mai més res tornarà a ser igual. La seva “ferida” quedarà per sempre, com una cicatriu.

La condició humana és, doncs, VULNERABLE (del llatí vulnus). Encara més: SE SAP VULNERABLE perquè és conscient d’aquesta possibilitat de “ser ferida” en qualsevol moment tant a nivell individual com a nivell col·lectiu, tant a nivell físic com a nivell emocional.

Però és la vulnerabilitat una debilitat?

…A LA VULNER-HABILITAT

Que visquem aquesta característica com a una debilitat és, senzillament, una valoració. Des dels procés de coaching de www.labonaeducacio.cat convidem, quan ens és possible, a revisar i repensar les nostres valoracions.

Repensar la vulnerhabilitat com a una habilitat és un concepte que compartim amb Assier Gallastegui  i per aquest motiu convidem els nostres coachees (clients) a desenvolupar la capacitat de saber-se i sentir-se vulnerables, de gestionar positivament aquesta emoció.

Sense emoció pot haver-hi formació però no TRANSFORMACIÓ; per aquest motiu viure l’experiència de la VULNERABILITAT és una magnífica oportunitat per esdevenir més hàbils, per adquirir i desenvolupar noves HABILITATS des de l’emoció i provocar canvis profunds, sòlids i duradors.

o-VULNERABILITY-facebook.jpg

…I A LA RESPONSABILITAT (responso+habilitat)

Qualsevol client -ja sigui en un procés de coaching personal, de coaching d’equips o de coaching organitzacional- comença un procés de canvi real quan EXPERIMENTA aquesta sensació de VULNERABILITAT i la reconeix com a una oportunitat per a créixer . Només  aleshores es fa possible d’adquisició de noves HABILITATS DE RESPOSTA (responso en llatí vol dir resposta i d’aquí el concepte responsabilitat) en companyia d’un coach.

Sentir, experimentar, la nostre condició VULNERABLE ens espanta; és cert. Sovint activem respostes racionals, argumentades, discursives i allunyades de la realitat. Respostes, en definitives, que són limitadores perquè no ens posen en disposició de CANVIAR.

Des de www.labonaeducacio.cat convidem a viure la vulnerabilitat com a generadora de la consciència imprescindible per iniciar una transformació responsable.

Anuncis

One thought on “COACHING & HABILITATS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s